Nederlands Deutsch

                                                            Toverfluit
                                                    speel voor mij        

 

Dans en muziek

Jonge kinderen ervaren zichzelf en de wereld via hun lijf. Hun lichaamstaal van beweging en klank is een belangrijke ingang voor contact, communicatie en natuurlijke ontplooiing.

In de workshops en projecten 'dans en muziek' van Het Berenhol bied ik veel speelruimte voor de grote bewegingsbehoefte en de rijke belevingswereld van jonge kinderen; voor hun levensvreugde, gevoeligheid, kracht en eigenheid. Respect en waardering voor elk kind zijn belangrijke uitgangspunten van mijn begeleiding.
We bewegen regelmatig dicht bij de grond, zodat de kinderen natuurlijke begrenzing ervaren, gemakkelijker aarden en hun kracht en energie constructief kunnen gebruiken.
meer
 

'Zingen en dansen in het toverbos', 'Elfenzacht en berenkracht' zijn mogelijke thema's. Ouders, begeleiders en de kinderen kunnen ook eigen thema's aanreiken.

 

Marianne Gerritse van Heemhuys Meta in Ruinerwold deelt haar ervaring:
"Eigenlijk laat Dorothee de kinderen 'het werk' doen. Ze kijkt heel goed wat hen beweegt, houdt het contact met hen. Er is continue wisselwerking. Je ziet de kinderen meegaan in de stroom maar eigenlijk gaat Dorothee mee in de stroom van de kinderen. Daardoor blijven ze met hun aandacht er ook volledig bij! Ik ben er erg enthousiast over." 
created by Bryk