Nederlands Deutsch

  

Dorothee Helmert

Dorothee Helmert

Mijn lievelingsbloemetje uit mijn kindertijd, het Buschwindröschen (Bosanemoon), wees me vanaf 1996 de weg naar een intensief contact met jonge kinderen en met de natuur. Ik begon aan een 'scholing' die mijn leven zoveel rijker heeft gemaakt.


Ik heb leren zien dat jonge kinderen nog verbonden zijn met een natuurlijk weten. Ze willen niets liever dan dat wij als hun ouders en begeleiders het leven in al zijn kleuren en facetten omhelzen. Daardoor zullen wij vollediger thuiskomen in ons lichaam. Dan kunnen ook de kinderen verbonden blijven met de levensstroom en zich natuurlijk ontplooien vanuit een veilige basis. De cirkel is rond!
Meer
Ik ben diep onder de indruk hoe jonge kinderen hand in hand met de natuur ons helpen om vollediger te leven. Met hart en ziel ondersteun ik hen hierbij. Vanuit deze intentie heb ik in 2004 Kinderpraktijk Het Berenhol opgericht. In Het Berenholwerk verbind ik mijn vakkennis als danstherapeute, bloesemtherapeute en kindertolk met meer dan 20 jaar praktijkervaring.

Opleidingen
  • Training tot Kindertolk volgens MethodePresentChild® bij Zienderogen Beter
  • HBO danstherapie/creatieve therapie aan de Kopse Hof Nijmegen
  • Opleiding Bloesemtherapie bij Bloesem Remedies Nederland & bij The Alaskan Flower Essence Project
  • Regulier Medische Basiskennis aan de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen Arnhem
  • Studie theologie aan de universiteit te Trier (D) en Innsbruck (A)
  • Deeltijdstudie pastorale psychologie aan de universiteit te Innsbruck
Daarnaast jaarlijkse bijscholingen als kindertolk en danstherapeute;
aanvullende workshops omtrent bloesem- edelsteen- en omgevingsremedies.

Aanvullende opmerking:
Ik had 'Het Berenhol' niet kunnen bedenken. Het heeft zich ontplooit als deel van een groter geheel. Daarom gebruik ik op deze website ook 'Ik' en 'Het Berenhol' hand in hand.

 
created by Bryk