Nederlands Deutsch
Witte Veer
&
Rode Schoen
 

Berenholremedies

Sinds 1996 ontwikkel ik de Berenholremedies in en met de Natuur, deels samen met jonge kinderen. Via onderstaande video kun je een indruk krijgen over mijn samenwerking met de natuur in het natuurgebied Hengstdal te Nijmegen waar de meeste Berenholremedies zijn ontwikkeld.
Veel Berenholremedies zijn inmiddels geheel zonder alcohol geconserveerd, op basis van een zout-water-oplossing. Je kunt de Berenholremedies telefonisch of via e-mail in Het Berenhol bestellen.
Een lijst met de Berenholremedies en de nadere beschrijvingen kun je hieronder als pdf downloaden. Op elk pdf met de beschrijvingen vind je onderaan ook  informatie over de toepassing van de Berenholremedies.
 

Algemene informatie
De Berenholremedies bevorderen basisveiligheid, zelfvertrouwen, individualiteit en een natuurlijke ontplooiing van kinderen, juist ook doordat ze volwassenen helpen om vollediger thuis te komen in hun lichaam en vrijer, blijer en speelser te leven. Ze wijzen de weg terug van overleven in het hoofd naar organisch, creatief & kleurrijk leven met hart en ziel. De Berenholremedies ondersteunen spontane, echte, oprechte en non-verbale communicatie en hebben een positieve werking op de relatie tussen volwassenen & kinderen.
Meer

Geen beren op de weg meer zien maar geaard als beer met beide benen op de grond staan, vol warmte en innerlijke rust, oerkracht en zachtheid, (moeder-)instinct en intuïtie: ook daarbij bieden de Berenholremedies steun.

Ze kunnen licht brengen in de donkerste hoeken van het onderbewustzijn en de ziel zuiveren. Hand in hand daarmee helpen ze om boven patronen van macht en onmacht, manipulatie en lijden uit te stijgen en je eigen leven te leiden in overeenstemming met Al Wat Is. Ze herinneren je aan de natuurlijke levens- en lichaamshouding: evenwichtig in het leven staan, verbonden in en met jezelf; vanuit innerlijke steun jezelf en eigen verantwoordelijkheid dragen in plaats van de lasten van anderen. Met de Berenholremedies kun je werken aan de integratie van lichaam ziel en geest en aan de diepere oorzaken van houdings- en slaapproblemen.

'Hier en nu' ondersteunen deze remedies ons levensproces. Naast de reeds genoemde kwaliteiten herinneren de Berenholremedies ons daarbij ook aan eigenwaarde, positieve wilskracht, balans, ritme en regelmaat, focus, gezonde discipline, moeite doen, overgave, vergevingsgezindheid, compassie, toewijding, gelijkwaardige samenwerking en bovenal aan speelsheid, oerspronkelijkheid, blijdschap en liefde voor het leven op aarde.
 
created by Bryk